Relaxfauteuils

Hoe kies je een goede fauteuil?

Natuurlijk zijn heel veel fauteuils bij webwinkels te koop. Kleuren lijken op internet echter anders dan ze in werkelijkheid zijn en je wilt de bekleding toch ook even voelen? Het testen en kiezen van een fauteuil kun je nog altijd het beste in een winkel doen. Neem de tijd voor een test en probeer echt alles uit. Lees je veel? Neem bijvoorbeeld een boek, krant of tablet mee om dit te proberen. Ga uitgebreid proefzitten en vraag om advies.

Wat voor functie moet de fauteuil hebben?

Zit je graag met je voeten omhoog of met de rug naar achteren kies dan voor een verstelbare functie. Verstelbare functies zijn mogelijk door druk van het lichaam, een gasveerverstelling of elektrisch door bediening van motoren. Wie steeds moeilijker uit de stoel komt, kan beter een fauteuil met opstapfunctie kiezen.

Welke maat moet de fauteuil hebben?

Een fauteuil heeft vijf maten: hoogte, breedte, diepte, zithoogte en zitdiepte. Deze maten zorgen voor een comfortabele zit. Stem de keuze voor een fauteuil af op je lengte. Het is van belang dat de fauteuil goed 'past'. Zo moeten de voeten als je zit plat op de grond kunnen staan. De zitting mag niet te lang/diep zijn (anders gaat het knellen in de knieholte en dat is slecht voor de doorbloeding van de benen) en de fauteuil mag niet te hoog zijn (als je alleen met de tenen de grond raakt, kun je kramp of slapende benen krijgen). In onze showroom vind je fauteuils in diverse maten, van extra small tot extra large.

 

metro

Welke stijl, bekleding en kleur moet de fauteuil hebben?

Een fauteuil is bepalend omdat je hem meestal vrij centraal neerzet. Een opvallende en gewaagde kleur of een apart ontwerp kan leuk zijn, maar zorgt er wel voor dat verandering van het interieur na een aantal jaren soms lastig wordt. Neem foto's van het interieur mee naar de winkel om te bekijken of de fauteuil past in het interieur. Laat je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden en voor- en nadelen van de soort stoffering. Voor zowel stof als leer kunnen wij een aanvullend garantieplan aanbieden. Twijfel je over de kleur, dan kun je stalen mee naar huis nemen om te zien welke het best past in het interieur. Het belangrijkste is dat je kiest voor een fauteuil waarin je lekker zit en helemaal tot rust komt, een echte relaxfauteuil dus! 

Snoeken Wonen heeft diverse merken relaxfauteuils in het assortiment, waaronder Stressless, de Toekomst, Twice, Magic 4, Hukla en Farstrup. Met de keus uit meer dan zeventig relaxfauteuils is er altijd één die bij jou past.

Optioneel: All-in House service

5 jaar zorgeloos genieten van je nieuwe zitmeubel met All-in House service. Een aanvullend full-service programma voor nieuwe zitmeubelen van leder, lederlook of textiel. Daarbij biedt All-in Service een oplossing bij veel problemen die normaliter niet onder de garantie vallen. Hierbij kun je denken aan constructieproblemen, vlekken of beschadigingen. Vraag eens naar de voorwaarden.

 

Interesse in onze fauteuils?

 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Onze merken

   0521-351236