AUPING

Auping rust de wereld uit.

Auping werkt al meer dan 135 jaar aan de beste manieren om uit te rusten. Wie goed is uitgerust is ontspannen, energiek, scherp en vriendelijk. Je bent wakker. Je nachtrust is kostbaar. Maar hoe vind je een bed dat het beste bij je past, bij je lichaam, bij jouw voorkeuren? Dat bed vind je niet. Dat maak je. Op maat. Want iedereen is net even anders. Een Auping is maatwerk, handwerk, vakwerk. Elk bed wordt gemaakt met aandacht voor detail, voor het milieu en voor de toekomst. Dat maakt Auping zo bijzonder. Auping rust de wereld uit!

foto van een bed

Tip: combineer de matrassen met de Auping spiraalbodems

Een goede bedbodem is heel belangrijk tijdens het slapen. Drie voordelen van een Auping spiraalbodem:

  1. doordat de spiraalbodem 80% open ruimte heeft voor lucht, ventileert hij beter dan elke andere bedbodem
  2. de dwarsgespannen spiraal zorgt, met 10.000 ondersteuningspunten, voor de perfecte ondersteuning
  3. de spiraalbodem wordt gemaakt van ijzersterk staal, waardoor je er een leven lang op kan wegdromen

De spiraalbodems zijn vlak maar ook in een verstelbare variant leverbaar. Een verstelbaar bed is extra fijn als je bijvoorbeeld rugpijn of een vervelende kriebelhoest hebt. Of als je lekker wil lezen of Netflixen. Je kan zelf kiezen wat je wil verstellen: het rugdeel, de benen of het hoofdeinde. Of alle drie, dat kan natuurlijk ook. 

Wist je dat?

Wat maakt de matrassen van Auping zo bijzonder?    

► Gemaakt voor jouw lichaam

Binnen de Auping collectie vind je verschillende type matrassen met verschillende soorten ondersteuning. De juiste variant zorgt ervoor dat je wervelkolom in een mooie natuurlijke houding ligt, van je nek tot aan je stuitje. Zo herstelt je lichaam zich het beste tijdens je slaap.

Ieder mens is anders, ieder mens is verschillend. Uit ergonomisch onderzoek blijkt dat de meest optimale ondersteuning kan worden gerealiseerd door specifieke zones voor schouders, taille en heupen toe te passen. Daarom is het matrassenassortiment van Auping ontwikkeld op basis van vier verschillende soorten bodytypes. De Elite, Elysium en Evolve matrassen zijn verkrijgbaar in de bodytypes X, Y, A en I en in 3 hardheden (soft, medium en firm). De matrassen worden gemaakt in alle gangbare afmetingen. Tip: kies een matras dat 20-30 cm langer is dan je eigen lengte. En wist je dat je deze matrassen niet hoeft te draaien of te keren? En hebben jij en je partner verschillende bodytypes, maar willen jullie wel gezellig samen op een tweepersoonsmatras slapen? Dat is geen probleem. Alle bodytypes en verschillende hardheden kunnen namelijk verenigd worden in een tweepersoonsmatras.

► Duurzaamheid

Auping werkt aan een wereld zonder afval en waarin geen enkel matras meer op de afvalberg of in de verbrandingsoven terecht komt. In 2011 is gestart met het Auping Take Back System. Bij aankoop van je nieuwe Auping matras kunnen wij je oude matras meenemen, ook als het geen Auping matras is. Deze matrassen worden zoveel mogelijk hergebruikt. De introductie van de Evolve matras in 2021 was goed nieuws. Dit is namelijk het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Daarna volgde Elysium (100% circulair) en Elite (80%circulair en 20% recyclebaar). De Evolve en Elysium matrassen zijn voorzien van een Niaga label. Door dit label te scannen kun je zien van welke materialen je matras gemaakt is en hoe het matras weer ingeleverd kan worden voor recycling. 

 

 ► Evolve matras - ligt eindeloos lekker

Auping Evolve is het eerste volledig circulaire matras ooit. Een matras zonder schuim en zonder lijm, waarvan de materialen voor altijd opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuw, fris matras. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók heel goed voor je nachtrust.

Koel en flexibel. als je het 's nachts snel warm hebt, past Auping Evolve goed bij jou. Dit matras voelt namelijk lekker koel aan. door het gebruik van polyester (in plaats van latex of schuim) en de Vent-tex® comfortlaag, ventileert Evolve heel goed. En dat is belangrijk voor het reguleren van vocht. Een ander voordeel van Vent-tex® is dat dit materiaal flexibel is. Hierdoor kun je 's nacht makkelijk draaien zonder wakker te worden. De Auping Evolve is ook brandvertragend en vrij van schadelijke stoffen.

Altijd een fris bed. De bovenste laag (tijk) van het Evolve matras is afritsbaar en wasbaar in de wasmachine op 60 ºC. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt.

► Elysium matras - rijkelijk uitgerust

Auping Elysium is een 100% circulair matras, gemaakt om heerlijk in weg te zakken. Dit matras heeft namelijk een Harmony-pocs® comfortlaag. Deze laag is opgebouwd uit meer dan 800 miniveertjes die individueel verpakt zijn in kleine textielzakjes. De veertjes zorgen voor een goede drukverdeling en geven je het gevoel te worden omarmd. Dit voelt niet benauwd aan, want de miniveertjes hebben een open structuur, die zorgt voor een goede luchtdoorstroming en vochtregulatie.

Optimale ventilatie. Er is geen schuim of latex in dit matras verwerkt. Er is gekozen voor polyester en een Vent-tex® comfortlaag. Dit is het meest geschikte materiaal om een circulair matras te maken, maar ook omdta het geen vocht opneemt. Het zorgt ervoor dat je matras niet broeierig aanvoelt en je het dus ook niet zo snel warm krijgt 's nachts.

Altijd een fris bed. De bovenste laag (tijk) van het Elysium matras is afritsbaar en wasbaar in de wasmachine op 60 ºC. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt.

► Elite matras - een klasse apart

Heerlijk zacht en geborgen. Auping Elite is één van de lekkerste matrassen waar je ooit op zult liggen. Je zakt er namelijk heerlijk in weg. Dit komt voornamelijk door de comfortlaag van Vita Talalay Origins®. Vita Talalay is de meest duurzame latexsoort die er bestaat, en zorgt ervoor dat het Elite matras veerkracht en zacht is. om het matras nog zachter te maken is er een extra laagje in de bovenkant van het matras toegevoegd. Deze laag heet Welcompadd®, en bestaat uit allemaal zachte, ruitvormige kussentjes.

Goede ventilatie. Het matras bestaat voor het grootste deel uit polyester. De luchtige structuren van dit materiaal zorgen er voor dat het matras goed ventileert en vocht goed wordt afgevoerd.

Altijd een fris bed. De bovenste laag (tijk) van het Elite matras is afritsbaar en wasbaar in de wasmachine op 60 ºC. Ideaal voor als je een huisstofmijtallergie hebt.

Onze merken zijn o.a.

   0521-351236