AUPING

Auping nights, Better days

Auping werkt elke dag aan het bedenken en maken van de meest comfortabele en frisse bedden. Je slaapt beter, wordt uitgerust wakker, je ziet er beter uit en je voelt je beter. Oftewel: Auping nights, Better days.

foto van een bed

Better Days app

Met de Auping Better Days app krijg je inzicht in je persoonlijk slaapprofiel. Download de app en ontvang persoonlijk matrasadvies.

Tip: combineer de matrassen met de Auping spiraalbodems

Wist je dat?

Wat maakt de matrassen van Auping zo bijzonder?    

► Uitgerust wakker door goede ventilatie

De vochtregulerende matrassen van Auping zorgen ervoor dat je altijd fris en uitgerust wakker wordt. Voordat we in slaap vallen. moet het lichaam afkoelen. Het lichaam koelt af door vocht (onder andere transpiratie) te verdampen. Per nacht verliest een mens op die manier tot 350cc vocht. Dat is bijna 2,5 liter per week en 120 liter per jaar. Het vocht wordt voornamelijk opgevangen door de matras en de lakens.  Goede ventilatie van kamer en bed zorgen ervoor dat dit vocht op een natuurlijke manier kan verdampen. Daarnaast is een goede matras opgebouwd uit vochtregulerende materialen. De matrassen van Auping zijn hier een goed voorbeeld van. De bovenkant van het matras zorgt ervoor dat het vocht optimaal wordt opgenomen en geïsoleerd, waarna de onderkant van de matras het vocht weer afgeeft. Aan de onderkant van deze matrassen wordt vaak vilt gebruikt, vanwege de uitstekende ventilerende eigenschappen van het materiaal. Bovendien is het een voordeel dat omkeren van de matrassen niet meer nodig is. Naast een goede matras is ook het type bedbodem  belangrijk voor de ventilatie. Een spiraalbodem is voor 80% open. Hierdoor biedt deze een zeer goede ventilatie. Dit is zowel bevorderlijk voor de frisheid en hygiëne, als voor de levensduur van de matras.


 ► Comfortabel slapen door een goede drukverlaging

Bij het liggen op een matras, ontstaat er druk op die plaatsen waar de matras het meest wordt belast. Het is voor het lichaam van belang dat deze druk niet te hoog wordt. Op plekken waar de huid de matras raakt, kan de huid namelijk moeilijker ademen en nemen de cellen minder zuurstof op. Met een tintelend gevoel vertelt het lichaam ons dat het tijd is om een andere houding aan te nemen. Tijdens de slaap gebeurt dat onbewust. Voor een goede nachtrust is een gelijkmatige drukverdeling belangrijk. Hoe groter het oppervlak van het lichaam dat de matras ondersteunt, hoe gelijkmatiger de druk is verdeeld. Het is dus goed als het lichaam gedeeltelijk in het matras wegzakt, maar als de matras te veel omsluit, belet dit het lichaam om gemakkelijk te draaien. Bij het verlagen van de druk op het lichaam is niet alleen de matras, maar ook de bedbodem bepalend. De bedbodem is letterlijk en figuurlijk de basis van een goede nachtrust. Een spiraalbodem veert onbelast altijd terug in de originele positie. Bovendien biedt een spiraalbodem bij een hogere belasting ook meer tegendruk, waardoor het lichaam goed wordt ondersteund. De Auping spiraalbodem heeft meer dan 10.000 drukpunten, die zorgen dat de lichaamsdruk de gehele nacht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast zorgt de puntelasticiteit van de matras en de spiraalbodem ervoor dat het lichaam maximaal wordt gedragen, wat de druk die optreed tot een minimum beperkt.

► Moeiteloos draaien door de juiste ondersteuning

Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het draaien tijdens de slaap. Dit stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen. Als het draaien moeizaam gaat, dan verstoort dat de nachtrust. Een mens draait gemiddeld dertig keer per nacht. Matrassen die de juiste ondersteuning bieden, helpen bij het draaien tijdens de slaap. Ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras en kussen op de juiste hoogte, zorgt ervoor dat spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor herstellen zij optimaal van de dag. Auping matrassen met DPPS pocketveren zorgen ervoor dat je moeiteloos draait. Daardoor slaap je ongestoord en wordt je uitgerust wakker.

Onze merken

   0521-351236