Horren

Ongestoord genieten van frisse lucht

In huis speelt ventilatie een belangrijke rol. Dus zetten we lekker de ramen en deuren open voor frisse lucht en verkoeling. Belangrijk is dan dat je frisse lucht binnenlaat, maar insecten buiten houdt. Horren zijn hiervoor de ideale oplossing. Er zijn volop mogelijkheden voor vrijwel ieder raam of deur. Deze horren worden voor jou op maat gemaakt. Hiervoor worden alleen de beste materialen gebruikt, zodat je verzekerd bent van jarenlange bescherming tegen insecten. De profielen zijn in meerdere kleuren beschikbaar, passend bij je kozijn. De structuur van het gaas is dusdanig fijn dat zelfs de kleinste insecten er niet doorheen kunnen.

Kortom: afhankelijk van het type kozijn, inbouwruimte, gebruikswensen en natuurlijk persoonlijke smaak is er voor ieder raam of deur een passende hor te vinden. Of je nu kiest voor vaste/inzethorren, rolhorren, plisséhorren, wij komen ze vakkundig bij je inmeten en plaatsen!

Alle horren zijn weersbestendig en zowel binnen als buiten te monteren!

 

Deurtoepassingen

Plissé hordeur

Het gaas wordt niet opgerold, maar opgevouwen, waardoor de plissé hordeur weinig opbergruimte nodig heeft. Deze hordeur heeft een strakke uitstraling en door een slimme ontwikkeling van de ketting loopt deze soepel en zonder geratel. De twistlock sluiting zorgt dat het gaas mooi in de plooi blijft. De hor is zowel in als op de dag te monteren. De lage ondergeleider maakt de deur kind- en rolstoelvriendelijk.

medium

Rolhordeur

Het gaas wordt tijdens het oprollen door een sterke constructie windvast opgesloten. Doordat het gaas vlak blijft, is het doorzicht beter en hecht er minder vuil aan. De treklijst kan op elke gewenste stand blijven staan.

sencillo

Scharnierende hor

Deze hordeur is opgebouwd uit een elegant profiel en een standaard schopplaat welke ook leverbaar is met een huisdierenluik. De horizontale duwplaat is voorzien van een rvs handgreep. De deur is zowel links als rechts scharnierend verkrijgbaar.

scharnierende hordeur

Schuivende hordeur

Voor grote deuropeningen is de schuivende hordeur de ideale oplossing. De stabiele aluminium geleiders garanderen een lichte bediening. De deur is makkelijk uitneembaar in het naseizoen.

schuivende hordeur

Raamtoepassingen

Inklemhor

Deze hor is speciaal voor draai-kiepramen ontwikkeld en is eenvoudig in de raamopening te klemmen, zonder schroeven of boren. Er zijn meerdere types beschikbaar.

inklemhor raam

Plissé hor

Door de verticale bedieningslijst kun je de plissé hor eenvoudig bedienen. Ideaal bij bijvoorbeeld hoge ramen of boven het aanrecht. Deze hor stopt in iedere positie.

plisse raam

Rolhor

Het windvaste gaas zit opgesloten in geleiders, standaard met schuifvergrendeling. Wanneer de hor niet gebruikt wordt, is het gaas onzichtbaar opgerold in een cassette. Ook geschikt voor dakramen.

rolhor raam

Vaste hor

De vaste hor is onder andere geschikt bij geringe kozijndiepte. De plaatsing ervan is zowel binnen als buiten mogelijk. Door de verschillende montageopties is de vaste hor vrijwel overal toepasbaar.

vaste raam

Wist je dat?

Insecten verdwijnen wereldwijd op grote schaal terwijl deze van essentieel belang zijn voor onze voedselketen en de balans in de natuur.

Horren dragen bij aan de juiste oplossing; insecten buiten houden zonder gebruik te maken van schadelijke spuitbussen of chemicaliën!

Contact opnemen

Wil je een vrijblijvende afspraak maken bij jou thuis of heb je verder nog vragen? Neem dan direct contact met ons op!

 

logo unilux     logo luxaflex    

   0521-351236