Dekbedden en Bedtextiel

Dekbedden

Dons, wol of synthetisch

Een goede nachtrust geeft energie, zowel fysiek als mentaal. Een dekbed speelt een zeer belangrijke rol in onze nachtrust. Het bepaalt niet alleen hoe je slaapt, maar ook hoe je ontwaakt. Een weloverwogen keuze voor een dekbed betekent vaak letterlijk een verschil van dag en nacht!

>Dons, wol of synthetische vulling? Alle drie de soorten vulling hebben tot doel de lichaamswarmte te isoleren en zijn hier in principe ook goed toe in staat. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Allergie

Vaak wordt gedacht dat een synthetisch dekbed het beste is voor mensen met een allergie. Maar een donzen of wollen dekbed is ook een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. Allergische reacties worden namelijk niet veroorzaakt door dons, veren of wol maar door de aanwezigheid van de huisstofmijt in de slaapomgeving. Donzen- en wollen dekbedden hebben een prima vochtregulerende werking en zijn daarom geen favoriete verblijfplaats voor huisstofmijt. ook is het tijk heel fijn geweven waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegen gegaan. Let bij aankoop daarom op

Warmteklasse

Kies je voor een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed? Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijke delen met een verschillend vulgewicht (dus verschillende warmteklassen) zodat je hiermee je isolatiebehoefte naar omstandigheden kunt aanpassen. Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit een zomerdeel (klasse 4) en een herfst/lente deel (klasse 3). Deze kunnen aan elkaar bevestigt worden tot een warm dekbed voor de winter (klasse 1).

Bepaal zelf je isolatiebehoefte: en maak een keuze uit de verschillende warmteklassen:

klasse 1 - een echt warm dekbed! Ideaal voor koude slaapkamers en/of mensen die het snel koud hebben

klasse 2 - deze dekbedden passen het best bij ons klimaat en zullen de meeste mensen goed bevallen

klasse 3 - voor mensen die het snel warm hebben en/of voor gebruik in verwarmde kamers

klasse 4 - echte zomerdekbedden, die zelfs in warme nachten nog optimaal comfort bieden

Wist je dat?

Elk dekbed heeft een zwaar leven: wij verliezen iedere nacht ca. 0,5 liter transpiratievocht. Alleen al vanuit hygiënisch oogpunt is vervanging na maximaal 10 jaar wenselijk. De levensduur van een dekbed wordt voor een groot deel bepaald door het onderhoud. Om een dekbed in goede conditie te houden volstaat dagelijks opschudden (plat op bed) en regelmatig luchten (niet in de felle zon).

 

Dekbedovertrekken

De slaapkamer wordt het favoriete plekje in huis met de frisse, kleurrijke en elegante dekbedovertrekken van Damai en Cinderella. Gemaakt van mooie materialen als percaline, katoen of satijn. Natuurlijk leverbaar met bijpassende hoeslakens in alle maten en materialen.

 

Tip

Snelle make-over van de slaapkamer? Kies een nieuw dekbedovertrek!

Onze merken zijn o.a.

   0521-351236